onsdag 28 augusti 2013

Varuhantering

Den 27/8 fick vi köpa våra böcker. Det saknas en bok med snittblommor men den får vi lite senare. Jag köpte mig även en sekatör, beställde blomställ m.m. Så himla roligt! Nu känner man verkligen att man är igång och böckerna är väldigt fina och bra.




Sedan så kom blomlastbilen! Alla i klassen fick kliva in och kika på alla otroligt vackra blommor som fanns i alla färger och former! Kan ni föreställa er hur gott det doftade där inne?



































Det vi tog med oss in denna gång var gula rosor, brudslöja, hypericum, santini m.m. Vi började med att öva på att snitta dem, sedan hade vi en genomgång om varuhantering. Det är ju inte bara om man vill få alla fina blommor att se snygga ut länge! Vi lärde oss mer om de olika stjälktyperna, att det finns vedartade och örtartade stjälkar och allt där emellan. Vi gick även igenom hur varmt eller kallt vatten blommorna ska ha och hur långt eller kort snitt de skulle ha för att trivas, vilka verktyg man använder till vad o.s.v. Mycket bra kunskap! Dagen därpå skulle vi öva på att binda med blommorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar