tisdag 27 augusti 2013

Studieresa till Läckö Slott

























Den 21/8 så åkte hela klassen till Läckö Slott! Syftet med besöket var att vi skulle lära oss mer om den dekorativa stilarten och om barocken. Vi hade en otrolig tur med vädret och vi fick två guidade turer, en inne i slottet och en i trädgården utanför. Tyvärr så var det fotoförbud inne på slottet så därför lägger jag bara upp bilder på hur slottet såg ut utifrån.








Här är vi glada och ivriga på väg in mot slottet!



Efter en spännande guidad tur genom slottet besökte vi kyrkan. Där var det inget fotoförbud så jag passade på att knäppa en bild. Den här kyrkan kunde man visst hyra för bröllop! Det kanske vore något? Det är riktigt mäktigt när det är sådär gammaldags.








Sedan var det dags för trädgården, det kryllade av vackra fjärilar och humlor.





Det var otroooligt fint! Som ni ser.

Här stod vi en stund medans vi väntade på Simon som var trädgårdsdesigner! Det var han som skulle hålla en extra guidad tur bara för oss genom trädgården!





Här är Simon! Den här mannen kunde ALLT. Det var i alla fall så det kändes. Han visade oss runt bland alla kryddor, pumpor, blommor och grönsaker och berättade lite om varje växt. Dessutom fick vi smaka på det mesta som han ryckte upp ur marken eller knipsade bort från buskarna, det var en otroligt spännande upplevelse då allting smakade fantastiskt! Det var så smakrikt att man knappt kunde tro att det var sant!



























Det fanns en mängd fina pumpor som vi alla blev helt tagna av! 








Här drog Simon upp en JÄTTERÖDBETA. Men Simon ryckte på axlarna och tyckte att den var liten, haha.


























Sist så gick vi in en sväng på Naturum och kikade runt lite. Jag tog den här bilden som jag tyckte blev väldigt konstnärlig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar